PREMIUMKÖTT

oxfilé

Oxfilén är den möraste detaljen på djuret och sitter på insidan av ryggraden. Filén delas upp i tre delar; huvud, mittbit och svans.

Entrecôte

Entrecoten är en mör och smakrik detalj delvis tack vare sin rika marmorering. Marmoreringen ger köttet extra smak och gör det mörare. Entrecoten lämpar sig väl att steka hel som rostbiff eller grilla den i skivor. 


högrev

Högreven sitter på nötdjurets skulderparti mellan entrecote och hals. Högrev är prisvärt och smakrikt framdelskött, utmärkt till gryta och wok men kan också användas till stek. Fetthalten är relativt hög på ca 13 procent och högreven passas därför bra att mala till en extra saftig och smakrik färs.

fransyska

Fransyska är en stor, rund detalj från nötdjurets rygg och magparti. Fransyskan består av fyra olika muskler och kan styckas ner anatomiskt eller delas rakt av till mindre bitar. I butik finns sällan hel fransyska då det är en ganska stor detalj. Oftast är köttet delad i mindre bitarKarré Iberico

Ett otroligt välmarmorerat svinkött med nyttiga fettsyror. Den spanska grisen Iberico, eller Pata Negra som den även kallas, är världens mest eftertraktade gris. Den iberiska grisen är en smakupplevelser för de mest krävande smaklökarna och för älskare av naturprodukter med omtanke om djuren.

Fläskfilé Iberico

Iberico grisens fläskfilé är dock något mer fettinsprängd än den traditionella filén, vilket gör den tåligare vid exempelvis grillning. Fläskfilé är muskeln närmast ryggraden på insidan. Då filén sitter på insidan av skelettet arbetar denna muskel väldigt lite och detta är förklaringen till köttets mörhet.


Secreto Iberico

Den här styckdetaljen, även kallad ”Grisens hemlighet”, är en centimetertjock muskel som sitter gömd på sidan av den kraftiga halsen, djupt inne vid skuldran mot frambenet. Den är inbäddad i späck och kraftigt marmorerad. Ingen annan styckdetalj på grisen är lika saftig och mör.

Pluma Iberico

Det här är en extremt marmorerad och smakrik styckdetalj som sitter vid grisens skuldra, längst ut på kotlettraden. ”Pluma” är spanska för fjäder och syftar på den lilla köttbitens fina form. Grilla gärna – och grilla den hårt. Resultatet blir ett helt annat än med det magra fläskköttet i ”vanliga” styckdetaljer från ”vanliga” grisar.


angus burger

Troligtvis Sveriges godaste hamburgare! med 99% Angus nötkött och precis rätt mängd kryddor garanteras mätta och belåtna barn och vuxna i alla åldrar. 24 st burgare á 200 gram