KVALITETSFISK

torskrygg

Ryggbiten är den finaste och tjockaste delen av fiskfilén. Torskryggen skivar sig fint vid tillagning och den passar utmärkt att steka lätt i stekpanna eller ugn. Alla torskfiskar passar väldigt bra ihop med rökta tillbehör som bacon och sidfläsk, gärna ihop med en god rödvinssås.

lax

Den norska laxens popularitet kan förklaras av den jämna tillgången och den hårt kontrollerade livsmedelsproduktionen.Den norska havsmaten är också känd för att produceras enligt stränga kvalitetskrav och föreskrifter om livsmedelssäkerhet. Havsbruket i Norge regleras av omfattande riktlinjer för att fisken ska hålla högsta kvalitet och vara säker att äta.

havskatt

Havskatten saknar fjäll och har ett magert kött med neutral smak. Under senare år har den blivit allt mer uppskattad och ses nu som en kulinarisk lyxvara. Det milda köttet styckas som kotletter eller filéer och kan pocheras, bräseras, ångas, pannstekas eller friteras. 

Rödspätta

Rödspättan är en fisk med lätt mjuk konsistens och mild men tydlig smak. Rätt tillagad är den inte bara god utan också nyttig, eftersom den dels är rik på proteiner, dels har en låg fetthalt. 


kolja

Koljan tillhör torskfiskarna och går lätt att känna igen på den mörka fläcken på sidan. Den har ett milt och magert kött som håller ihop bra och därför lämpar sig särskilt för rätter där man använder fiskfärs eller hackad fisk.

hälleflundra

Norsk hälleflundra förekommer både vildfångad och odlad. Det milda köttet är vitt, fast och saftigt, med en konsistens som påminner om vanligt kött. Det gör att den kan lagas till på en lång rad sätt och passar ihop med många olika ingredienser. 


tonfisk

Tonfisk är rik på proteiner och nyttiga fetter. Hälsosamt behöver inte vara tråkigt.Färska tonfiskfiléer är utsökt på grillen eller i stekpannan, en riktig delikatess. 

svärdfisk

Svärdfiskens kött är delikat, kan jämföras med tonfiskens och är väldigt god att marinera. Smaken är mild och något söt och mycket väl lämpad gör både grillen och stekpannan. 

sill

Våra inlagda sillsorter är inte bara goda utan också rika på både jod, selen, D-vitamin och nyttigt omega-3-fett. 

bläckfisk

Bläckfisk tillhör godbitarna från havet och är både en spännande och lyxig råvara att tillaga.