VILTKÖTT

älg

Köttet har en fin viltsmak som går att smaksätta med de flesta kryddor. Det är magert men har en grövre struktur än renköttet. Köttets smak framhävs fint av exempelvis svamp, äpple, päron, citron och rotfrukter.

hjort

Kött från hjort är fint, smakrikt, mört och magert. Om de som föds upp i häng kan ha en mildare viltsmak beroende på vad de har utfodras med.


rådjur

Precis som hjort har rådjur ett fint, smakrikt, mört och magert kött. Köttet har en lite sötma i smaken som framhävs med vissa tillbehör, t.ex frukt och bär ger en fin, rund smak och lyfter fram köttet.

ren

Kött från ren har fin struktur och får sin smak från betesmarkerna. Det är ett magert kött och därför bör man tänka på att inte steka det för länge då det lätt blir torrt och trådigt.


vildsvin

Köttet är saftigt och har en mild, fin viltsmak. Vid tillagning bör köttet hettas upp till minst 70-graders innertemperatur (med anledning av trikiner). Därför är lågtemp ett bra tillagningssätt för att behålla köttets saftighet. Tillgången på vildsvinskött ökar i Sverige.