DELIKATESSOSTAR

Montagnelo affine

Grönmögelosten Montagnolo är en fantastisk ost som i konkurrens av ca 3900 andra ostar vann första pris på International Cheese Awards 2013. Innanför den fina gråfärgade skorpan gömmer sig en underbart krämig ost med milt grönmögel. En ost som uppskattas av de allra flesta även de som vanligtvis inte tycker om grönmögelost. 

Gruyére gottlagrad

Äkta schweisisk Le Gruyère tillverkad av opastöriserad komjölk. Osten har fått sitt namn från staden Gruyère i Schweiz. Den här osten lagras under minst 6 månader i ostkällare innan den ses som färdig. Le Gruyère har en tät struktur och hård konsistens. Är underbar på en ostbricka men passar även bra att använda i matlagning, t.ex. Fondue. Fyllig smak med tydlig nötighet och fruktighet.


KALTBACH CREAMY

Kaltbach är en Schweizisk hårdost som är en blandning mellan Guyere och Appenzeller. Denna grottlagrade skönhet är semimjuk och har en "smälta i munnen" konsistens tack vare en extra tillsats av grädde. Detta i kombination med en kraftig smak, tack vare lagringen i sandstensgrottorna, gör den till en riktig smaksensation. 

 

 

 

Västerbottenost

En bördig svensk hårdost från Västerbotten. Rankad som den godaste svenska osten. Tillverkad på pastöriserad komjölk och en halvhård till hård ost med något syrlig fin sälta i smaken. En klassiker till sillbordet och kräftkalaset somt en fantastisk pajost. Ostens sälta och rustika karaktär gifter sig med ett fylligt smakrikt vitt vin eller ett rött portvin.